Internationale voorzitter Missio vraagt om meer samenwerking

Bisschop Protase Rugambwa, de voorzitter van Missio wereldwijd, opende vrijdag 26 mei 2017 de Algemene Vergadering van alle Missio-directeurs. Tijdens zijn speech vroeg hij vooral om meer samenwerking.

Common branding

Enerzijds moet Missio samenwerken met andere, ook niet-religieuze, organisaties. Anderzijds moeten de verschillende Missio-landen beter samenwerken. Daarom wordt gewerkt aan common branding, wat de internationale identiteit van Missio meer in de verf moet zetten, zonder de eigenheid van de verschillende landen te negeren.

Vernieuwing

Dat betekent dat men moet openstaan voor vernieuwing en 'nee' moet zeggen tegen vastgeroeste structuren of werkwijzes. Bisschop Rugambwa erkent dat daarvoor moed en creativiteit nodig is. Het vergt een heuse mentaliteitsverandering, misschien wel een bekering.

Missie

Enkel zo kan Missio doen waar het voor dient: de zending die Christus aan de kerk gaf gestalte geven. Elke christen is geroepen om de Blijde Boodschap te verkondigen en Missio helpt dat mogelijk maken. Zo moet niemand verstoken blijven van het Goede Nieuws. In 2019 zal dat extra in de verf gezet worden met een bijzondere missiemaand (oktober).

Bron: Agenzia Fides